top of page

Pöntöt meni metsään!

Muistatteko vielä parin vuoden takaisen Ylen Miljoona linnunpönttöä - kampanjan? Siinä kannustettiin viemään linnuille pesimispönttöjä metsiin, koska luonnolliset pesäkolot huomattiin olevan kovin vähissä. Suomalaiset lähtivät kampanjaan innokkaasti mukaan, ja linnut saivat upeat

1,3 miljoonaa uutta pesimispaikkaa lisää. Myös Arctic Hike Helsinki on jo useana vuonna käynyt asiakkaiden kanssa viemässä heille nimetyn, oman "kummipöntön" metsään. Linnunpöntöillekin on hyvä tehdä välillä kevätsiivous, koska se estää loistartuntojen leviämisen. Lisäksi kevätsiivous ei taida olla lintumaailmassa kovin suosittua puuhaa, koska ne usein tekevät uuden pesän vanhan päälle, jolloin pöntöt pääsevät täyttymään. Huolto pitää tehdä ennen,

kuin uuden pesän rakentaminen on aloitettu, ettei mahdollinen asukas häiriinny. Niinpä meidänkin pöntöt oli aika laittaa kuntoon. Pöntöissämme oli selvästi ollut ennen talvea asukkaita, eikä kuolleita poikasia tai loisia löytynyt. Hienoa! Pönttöjen pohjalla oli mullaksi maatunutta sammalta, ja päällä pehmeä sammalmatto ja höyheniä. Pehmeä peti oli selvästi munien hautomista varten pedattu. Pahnoista päätellen niissä oli pesinyt ehkä tiaisia. Voi olla, että niissä oli myös talven pakkasilla lämmitelty ja yövytty. Kopistelimme pöntöt tyhjiksi ja tarkistimme, että ne olivat ehjiä. Yksi pönttö vaikutti koskemattomalta, joten se siirrettiin vähän suojaisempaan paikkaan. ToimistoSissit ry vei oman pönttönsä keväällä 2017 pienen suon laitaan. Arctic Hike Helsinki voi siis tyytyväisenä kertoa, että se voi hyvin, ja on ollut oikein suosittu linturouvien etsiessä turvallista paikkaa kasvattaa poikasiaan! Käymme kevään edetessä varovasti vakoilemassa, mitä lintulajeja kunkin asiakasyrityksen pöntöissä kasvatetaan.

Seuraahan blogiamme! Käy tykkäämässä Facebook sivuamme, siellä ilmoitellaan uusista blogiteksteistä!

Postaukset:
bottom of page