top of page

Tervetuloa kesäsade!

Tiesitkö, että metsässä on erityisen otollista olla juuri sateen jälkeen? Sateen esiin tuoma huumaava tuoksu metsässä on sinullekin varmasti tuttu,

mutta tämän lisäksi sade korostaa myös metsän terveysvaikutuksia! Se tapahtuu näin: sateen rummuttaessa maata se irroittaa samalla hyviä mikrobeja, jotka nousevat bioaerosolien kyydissä ilmaan. Jos vielä onnistut vähän hengästymään kosteassa metsässä, vedät sisuksiisi ilmaa, jonka myötä hyviä mikrobeja siirtyy elimistöön erityisen runsaasti. Ja nykytietämyksenhän mukaan mikrobisyöte on meille hyvin tärkeää muun muassa immuunijärjestelmän toimivuuden kannalta. Otollisin aika terveysvaikutuksille on sukeltaa tunnin sisällä sateesta metsään. Tämä kesä on siis antanut meille runsaasti tilaisuuksia parantaa vastustuskykyämme! Mistäkö kuulin? Lukaise lomalukemisena biologi Adela Pajusen ja maantieteilijä Marko Leppäsen kirja Suomalainen metsäkylpy (Gummerus 2019).

Arctic Hike Helsinki toivottaa loppukesääsi auringonpaisteen sekaan myös raikkaita sateisia polkuja!

Sadepisarat kielon lehdellä. Photo: Ari Talusén

Postaukset:
bottom of page