top of page

Hämähäkinsilkkiä ja ananasnahkaa

Oletko jo kuullut termin ”biotekstiilit”? Arctic Hike Helsingin retkillä käy ihmisiä monilta eri aloilta ja sen vuoksi retkemme ovatkin erittäin antoisia myös meille itsellemme, sillä siinä samalla tutustuessa ryhmään oppii usein jotain uutta ja mielenkiintoista!

Pari viikkoa sitten meillä oli Suomen tekstiili ja muoti ry:n henkilöstöä virkistäytymässä Sipoonkorven keväisessä,

vasta lumipeitteestään luopuneessa maastossa. Stjm on Suomen tekstiili- vaate- ja muotialan yritysten järjestö, jolla on oma julkaisu nimeltä Fablehti. Jos sinua on koskaan mietityttänyt vaatteiden ylituotanto ja ihmisten räjähdysmäisesti kasvanut tapa kuluttaa vaatteita, kannattaa lukea Fablehdestä artikkeli https://www.fablehti.fi/biotekstiilit/. Materiaalitutkijat ja -kehittäjät nimittäin etsivät vastauksia kestävään kehitykseen luonnosta ja tarkemmin sanottuna biomateriaaleista – mielenkiintoista!

Vai mille kuulostaisi hämähäkin seiteistä tehty vaate niin, ettei hämähäkkejä käytetä kuitenkaan tuotannossa, tai että uudet ympäristöystävällisesti tuotetut materiaalit syrjäyttäisivät öljypohjaiset tekstiilit? Biotekniikan tavoitteena on tuottaa materiaaleja yhtä älykkäästi kuin luonto, käyttää mahdollisimman vähän vettä ja energiaa ja tehdä kaikesta kierrätettävää.

Myös kaikki, mitä luonnosta otetaan, käytetään mahdollisimman tarkkaan hyödyksi. Suomessa on useita yrityksiä, joilla on hienoja innovaatioita tälläkin saralla.


Näissä toiveikkaissa tunnelmissa toivotamme upeaa aurinkoista alkavaa kesää menneille ja tuleville mielenkiintoisille asiakkaillemme! Nähdään, tutustutaan ja opitaan taas uutta poluilla, yhdessä!Postaukset:
bottom of page